اپلیکیشن مارکتینگ(APPLICATION MARKETING) چیست و چه تاثیری بر رشد کسبوکار شما دارد؟
آخرین بروزرسانی: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
5 / 5 از 1 رای

اپلیکیشنهای موبایل و وبسایتهای حرفهای دو ابزار کلیدی هستند که تجربه کاربری منحصربهفردی را برای مشتریان فراهم می کنند و به کسب و کارهای آنلاین کمک میکنند تا در میان رقبا موفق تر عمل کنند.
اما تنها طراحی و توسعه این ابزارها کافی نیست؛ برای موفقیت، به استراتژیهای بازاریابی دقیق و هدفمند نیاز دارید. آیا به دنبال طراحی وب اپلیکیشن و استراتژیهای بازاریابی موثر برای افزایش محبوبیت و تعامل کاربران خود هستید؟ در این مقاله از روبیسا ما را همراهی کنید تا ضمن پاسخ به این سوال که اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟ روش های بازاریابی اپلیکیشن را نیز بررسی کنیم.
">
اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟
اپلیکیشن امروزه بخصوص با امکان نصب روی تلفن همراه خدمات مختلفی را به کاربران خود ارائه می دهد و به منظور حفظ کاربران باید از اپلیکیشن مارکتینگ استفاده کنند. بازاریابی اپلیکیشن (Application Marketing) اصطلاحی در زمینه بازاریابی است که برای تعامل بهتر کاربران و حفظ آنها به کار گرفته می شود. در واقع بازاریابی اپلیکیشن یعنی تعامل کاربران از طریق اپلیکیشن که کاربران را از مرحله اول که اسم اپلیکیشن را میشنوند تا زمانیکه به کاربر دائمی و وفادار تبدیل شوند هدایت و همراهی می کند. بنابراین بازاریابی اپلیکیشن با کمک به کسب و کارها نقش مهمی در توسعه و پیشرفت آنها دارند. به طور کلی اپلیکیشن مارکتینگ با هدف نرخ تعامل و بازگشت کاربران صورت می گیرد.
مقاله پیشنهادی:
26 ایده برنامه نویسی و طراحی وب اپلیکیشن {1403}+ فهرستی برای شروع ساخت اپلیکیشن
بهترین روش های اپلیکیشن مارکتینگ
با راهکارهای متفاوتی می توان اپلیکیشن را به مخاطبان معرفی کرد. مهم ترین نکته این است که بتوانید با استراتژی وارد راه بازارایابی اپلیکیشن شوید. با توجه به اهمیت زمان و سرمایه لازم است که سرعت عمل بالایی داشته باشید و با آگاه سازی کاربران؛ ضمن معرفی دقیق اپلیکیشن نظر او را جلب کنید. اما بهترین استراتژی های اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟ در ادامه راهکارهای لازم برای بهبود اپلیکیشن مارکتینگ را ارائه می دهیم:
ساخت وبسایت برای اپلیکیشن
اولین راه، سفارش طراحی سایت برای اپلیکیشن است که هم به اعتبار کسب و کار شما کمک می کند و می توانید با سئو و بهینه سازی سایت، در جستجوهای گوگل نیز رتبه خوبی کسب کرده و در مدت زمان مشخص و با برنامه ریزی و همچنین تولید محتوای ارزشمند به سایت های پربازدید تبدیل شوید. همچنین می توانید با ساخت لندینگ پیج برای سایت اپلیکیشن، خدمات خود را به مشتریان ارائه دهید.
تبلیغات بنری
تبلیغات بنری یکی دیگر از راه های دیده شدن و شناخته شدن است که کاربران با دیدن تبلیغات شما و کلیک بر روی آن ضمن اطلاع از کسب و کارتان، وارد اپلیکیشن شما می شوند. هزینه تبلیغات کلیکی به ازای تعداد کلیکی که بر روی بنر تبلیغاتی شما در سایت ارائه دهنده سرویس محاسبه می شود.
بهینهسازی صفحه اپلیکیشن (ASO)
یکی از مطمئن ترین روش ها در بازارایابی اپلیکیشن به صورت کاملا ارگانیک و طبیعی بهینه سازی اپ استور (aso) یا همان بهینه سازی صفحه اپلیکیشن است که متناسب با جستجوهای افراد صورت می گیرد تا بدانید مردم چه چیزی نیاز دارند و متناب با همین نیاز بهینه سازی صفحه اپلیکیشن انجام می شود.
رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی دیگر روش تبلیغاتی متداول است که با انتشار محتوای تبلیغاتی در رسانه ها و سایت هایی که رپورتاژ آگهی منتشر می کنند، می توانید به گونه ای به مخاطبان پیشنهاد خدمات خود را دهید. از این طریق نیز اپلیکیشن را به افراد در سایت های پربازدید معرفی کرده و ضمن آگاه سازی؛ کاربران را به اپلیکیشن جذب کنید.
بازاریابی ارجاعی
از جمبه روش های قدیمی در بازاریابی، بازاریابی ارجاعی است که با استفاده از این روش می توانید کاربران اپلیکیشن را تشویق به دعوت دوستان به نصب و استفاده از آن کنید. همچنین در بازاریابی ارجاعی با ارائه تخفیف، امتیازها و جشنواره هایی درون برنامه، در کاربران انگیزه برای فعالیت درون اپلیکیشن و معرفی آن به دیگران را ایجاد می کنید. در طولانی مدت این روش نه تنها موجب افزایش تعداد کاربران می شود، بلکه کاربران قبلی نیز وفاداتر و فعال تر هستند.
بهبود تجربه کاربری اپلیکیشن
تجربه کاربری از مهم ترین نکاتی است که در طراحی اپلیکیشن باید به آن توجه شود. تجربه کاربری مشخص می کند که آیا اپلییکشن برای کاربر استفاده راحت و آسانی دارد. کاربر با اپلیکیشن شما حال خوبی دارد یا نه؟ دوست دارد با آن کار کند و از خدمات برنامه استفاده کند؟
تجربه کاربری از رنگ دکمه ها، سادگی دسترسی به امکانات توسط کاربران از مواردی است که باید همیشه در نظر داشته باشید و با شناسایی نقاط ضعف اپلیکیشن بتوانید آن ها را بهبود دهید. در نتیجه کاربر به نقطه ای می رسد که می داند این همان اپلیکیشنی است که دنبالش بوده یا اینکه مدت زمان کوتاهی پس از نصب آن را پاک خواهد کرد. در نتیجه با فراهم آوردن امکان شخصی سازی برای کاربران و افزودن ارزش به آنها؛ تجربه کاربری خوبی را ایجاد خواهید کرد.
تبلیغات درون برنامه ای
تبلیغات درون برنامه ای یکی دیگر از استراتژی های بازاریابی اپلیکیشن به شمار می رود که اغلب توسعه دهندگان اپلیکیشن به منظور نمایش تبلیغات داخل برنامه هزینه ای را نیز دریافت می کنند و از این طریق کسب درآمد دارند. تبلیغات به این شکل نیز کمک می کند تا به کاربران مرتبط از طریق محیط های مرتبط دسترسی داشته باشید.
بازاریابی در شبکه های اجتماعی
با فعالیت و تبلیغات در شبکه های اجتماعی نیز می توانید به صورت کاملا حرفه ای بازاریابی اپلیکیشنی را پیاده کنید. برای این کار می توانید با تولید محتوای ویدئویی، آموزش و انتشار رویدادهای مختلف کاربران فعلی خود را حفظ و به جذب کاربران جدید نیز اقدام کنید.
راهکارهای اپلیکیشن مارکتینگ برای حفظ کاربر
حفظ کاربران اپلیکیشن بدون استراتژی و هیچ گونه برنامه قبلی امکان پذیر نیست و به احتمال زیاد همه هزینه هایی که برای حفظ کاربر می کنید هدر خواهد رفت. در این بخش از مقاله؛ به بیان برخی راهکارهای موثر در اپلیکیشن مارکتنیگ برای حفظ کاربر اشاره می کنیم.
ارسال پوش نوتیفیکیشن
پوش نوتیفیکیشن از جمله بهترین راه های حفظ کاربران اپلیکیشن است و از این طریق می توانید با ارسال پیامهای تبلیغاتی هدفمند روی گوشی کاربران و دادن پیشنهادات جذاب به آنها، تعامل بیشتری را ایجاد کنید و زمینه برای تشویق آنها به استفاده از اپلیکیشن فراهم می شود. در واقع پوش نوتیفیکیشن به کاربران کمک میکند تا با دریافت پیشنهادات ویژه، تخفیف یا یادآوری های خاص انگیزه بیشتری برای تعامل داشته باشند.
بازاریابی ایمیلی
بازایابی اپلیکیشن با هدف جذب و حفظ کاربر از طریق ارسال ایمیل های تبلیغاتی و هدفمند یا همان بازاریابی ایمیلی نیز ممکن است. برای این منظور می توانید با اجرای کمپین های تبلیغاتی و ایجاد لیست ایمیل از مشتریان با آنها به طور مستقیم ارتباط داشته باشید و حتی با شخصی سازی متن ایمیل براساس سلیقه و علایق کاربران بالقوه انگیزه بیشتری را در آنها ایجاد کنید. در نتیجه کاربران بیشتر ترغیب می شوند که شما را به دیگران معرفی کنند.
ایجاد انگیزه در میان کاربران
کاربران اپلیکیشن مهم ترین ابزار برای بهبود تجربه کاربری، شناسایی نیاز و خواسته های آنها برای افزایش تعامل آنها با اپلیکیشن محسوب می شوند. در واقع از بازخوردهای کاربران، پیام ها و شکایات آنها می توانید با توجه به آنها اپلیکیشن را متناسب با نیاز کاربران بهبود دهید.
نظرسنجی بین کاربران
برای کسب تاییدیه از سوی کاربران می توانید نظرسنجی هایی را اجرا و ازکاربران بخواهید که به شما امتیاز دهند و نظرات خود را درخصوص اپلیکیشن یا صفحه خاصی از آنها ثبت کنند. کاربران فعال و بالقوه نیز با مشاهده نتایج نظرسنجی از کاربردی بودن اپلیکیشن شما مطمئن خواهند شد.
تخفیف را فراموش نکنید!
یکی از راههای ایجاد اطمینان بیشتر و از بین بردن تردید در میان افراد؛ پیاده سازی تخفیف ها خاص است که کاربران احساس کنند یک معامله پرسود است و با استفاده نکردن از تخفیف از سایرین عقب می افتند. حتی میتوانید برای استفاده از تخفیف محدودیت زمانی در نظر بگیرید تا این حس به کاربر منتقل شود که فرصت طلایی را از دست میدهد.
معیارهای اندازه گیری بازاریابی اپلیکیشن
برای اندازه گیری و ارزیابی میزان موفقیت اپلیکیشن مارکتینگ لازم است برخی فاکتورهای کلیدی را بررسی و در نظر بگیرید تا نقاط قوت و ضعف کمپین بازاریابی اپلیکیشن را بسنجید. سوال مهم این است معیارهای اندازهگیری موفقیت اپلیکیشن مارکتینگ چیست ؟ این فاکتورها عبارتند از:
- تعداد نصب: تعداد کل نصب های موفق اپلیکیشن در محدوده زمانی خاص
- نرخ تبدیل: تعداد کاربرانی که اقدام به ثبت نام یا خرید درون اپلیکیشن کرده اند به نسبت تعداد کل کاربران برنامه.
- نرخ بازگشت کاربران: نسبت کاربرانی که پس از ورود به اپلیکیشن، بدون بازخورد از آن خارج شده اند.
- نرخ کلیک: نسبت تعداد کلیک های دریافتی از تبلیغ یا لینک نمایش داده شده.
- تعامل کاربران: کاربران در مدت زمان فعالیت خود در اپلیکیشن به چه میزان تعامل دارند، به طور مثال مدت زمان استفاده از برنامه، تعداد صفحات بازدید شده و تعداد کلیک های آن.
- هزینه نصب: متوسط هزینه در ازای هر نصب موفق اپلیکیشن.
- هزینه در ازای هر اقدام: متوسط هزینه ای که در ازای هر اقدام از جمله خرید درون برنامه پرداخت می شود.
نقش دیجیتالمارکتینگ در اپلیکیشن مارکتینگ
برای شناخته تر شدن و محبوبیت اپلیکیشن در میان انبوهی از اپلیکیشنهای کاربردی که مقابل دیدگان کاربران در اپ استور وجود دارند نیاز به استراتژی دقیق بازاریابی اپلیکیشن هستید که با استفاده از ابزارهای حرفه ای و روش های اصولی کمپین تبلیغاتی موفق را اجرا کنید. در این میان دیجیتال مارکتینگ می تواند به شما در شناخت بیشتر و بهتر مخاطبان هدف و ارتباط قوی تر با آنها کمک کند.
دیجیتال مارکتینگ شامل راهکارهای اصولی از جمله تبلیغات بنری، سئو و بهینه سازی، بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی در شبکه های اجتماعی و ... می شود که به شناخته شدن برند شما در میان کاربران کمک می کند. با دیجیتال مارکتینگ می توانید کاربران بالقوه را شناسایی و آنها را دعوت به دانلود و نصب اپلیکیشن خود کنید. در ادامه با نیازسنجی و بررسی رفتارهای کاربران می توانید آنها را حفظ کنید و آنها را تشویق به دعوت دیگران به استفاده از برنامه کنید.
بطور کلی با استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ضمن ایجاد ترافیک ارگانیک و بهینه سازی اپلیکیشن برای اپ استور با کمک به کاهش هزینه ها در جذب کاربران هدف نقش مهمی را ایفا می کند. همچنین در این راستا می توانید برند خود را با تولید محتوای با کیفیت تقویت کرده و تعامل کاربران را نیز با اپلیکیشن بهبود دهید.
جمع بندی
در این مقاله از روبیسا، بیان شد که بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ چیست و چطور به جذب کاربر و حفظ او کمک می کند. در ادامه ضمن بررسی معیارهای سنجش اپلیکیشن مارکتینگ، نقش دیجیتال مارکتینگ و ابزارای دیجیتال مارکتینگ را نیز در موفقیت بازاریابی اپلیکیشن و کسب و کارها بررسی کردیم. همین حالا وقت آن رسیده که با طراحی وب اپلیکیشن حرفه ای در این مسیر بدرخشید.
بازاریابی اپلیکیشن (Application Marketing) چیست؟
بازاریابی اپلیکیشن نوعی از بازاریابی است که به جذب، حفظ و افزایش تعامل کاربران با اپلیکیشنها کمک میکند.
بهترین روشهای بازاریابی اپلیکیشن کدامند؟
اپلیکیشن مارکتینگ شامل استراتژیها و ابزارهای مختلفی مانند تبلیغات بنری، بازاریابی ارجاعی، بهینهسازی صفحه اپلیکیشن (ASO)، بازاریابی شبکههای اجتماعی و ارسال پوشنوتیفیکیشن میشود.
چگونه میتوان کاربران اپلیکیشن را حفظ کرد؟
برای حفظ کاربران میتوانید از طریق ارسال پوشنوتیفیکیشن خدمات خود را به کاربران یادآوری کنید، با ایمیل مارکتینگ پیشنهادات شخصی سازی شده ارسال کنید و با ارائه تخفیف ها و جوایز ویژه در آنها انگیزه حضور و فعالیت بیشتر در اپلیکیشن را ایجاد کنید. همچنین با انتقال تجربه کاربری بهتر، بازخوردهای مثبتی را نیز دریافت خواهید کرد.
چرا بهینهسازی صفحه اپلیکیشن (ASO) مهم است؟
بهینهسازی صفحه اپلیکیشن به شما کمک میکند تا اپلیکیشن خود را برای کاربرانی که در فروشگاههای اپلیکیشن (مانند گوگل پلی یا اپ استور) جستجو میکنند، سریع تر مشاهده کنند. این موضوع از طریق بهینهسازی عنوان، توضیحات، عکسها و کلمات کلیدی صورت می گیرد.
دستهبندی مطالب
محبوبترین مقالات
برترین فریم ورک های html css که هر طراح وب باید بشناسد!
Vue.js چیست؟ همه چیز درباره فریمورک Vue.js: مزایا، معایب، کاربردها
جنگو چیست؟ معرفی فریمورک قدرتمند پایتون و مزایای برنامه نویسی جنگو
Node.js چیست؟ معرفی و بررسی دلایل اهمیت نود جی اس
GEO چیست؟ هر آنچه که باید در مورد بهینهسازی موتور مولد بدانیم (راهنمای جامع 1403)
طراحی سایت با ریاکت(React) | هرآنچه باید درباره React بدانید!
بهترین شرکت طراحی سایت در قم کدام است؟
سئو چیست؟| راهنمای جامع سئو 1403
13 چالش رایج در طراحی فروشگاه اینترنتی که باید بدانید!
صفر تا صد طراحی حرفه ای سایت خبری+ 11 نکته برای بازدید بیشتر
مقالات مرتبط
لینکهای مفید
طراحی سایت در ساوه
طراحی سایت در قم
طراحی سایت در اراک
طراحی سایت در پرند
طراحی سایت در ولیعصر تهران
طراحی سایت در نیاوران
طراحی سایت در پونک
طراحی سایت در عمان
طراحی سایت در تهران
طراحی سایت در سعادت آباد
طراحی سایت در زعفرانیه
طراحی سایت در قیطریه
طراحی سایت در ولنجک
طراحی سایت در تفرش
طراحی سایت در مامونیه و زرندیه
طراحی سایت در نوبران
طراحی سایت در محلات
طراحی سایت در خمین
طراحی سایت در ونک
طراحی سایت در دلیجان
طراحی سایت در شازند
طراحی سایت در آشتیان
ثبت بازخورد
اولین نفر باشید!
تا به حال بازخوردی ثبت نشده است!